Onze instructeurs volgen met enige regelmaat een bijscholing. Waaronder het lesgeven aan leerlingen met faalangst, ADHD en autisme en de cursus coaching en feedback geven.

Wanneer je erg veel last hebt van faalangst (de beklemmende angst om fouten te maken, niet kunnen presteren onder druk) kan dit van invloed zijn op het behalen van je rijbewijs.

Je kunt blokkeren, niet meer helder nadenken en wanneer je fouten maakt wordt dat van kwaad tot erger en heb je het gevoel dat je het nooit zult leren.

Tijdens de praktijklessen merken we gauw genoeg, dat je hier meer dan normaal last van hebt en proberen we steeds te benadrukken, dat je fouten mág maken en dat je daar juist van leert. We geven extra veel positieve coaching & feedback en proberen je zoveel mogelijk zelfvertrouwen te geven tijdens de opleiding.

Het lastigste voor leerlingen met faalangst is het spannende praktijkexamen.
Om de nervositeit zoveel mogelijk te verminderen overleggen we wat het beste bij je past.
Je kunt bijvoorbeeld eerst een TussenTijdseToets doen (zie praktijk), zodat je al een beetje gewend bent, hoe het er op het ‘echte’ examen aan toe gaat.

Voor een zo goed mogelijk resultaat op het examen zelf, kun je ervoor kiezen een faalangstexamen te doen.
Je krijgt dan een examinator, die speciaal getraind is om jou zo goed mogelijk te begeleiden. Er is meer tijd voor je gereserveerd, zodat de examinator je vooraf extra op je gemak kan stellen. Als het je even teveel wordt tijdens het examen, kun je om een time-out vragen en mag je even rustig stoppen, om je zenuwen weer onder controle te krijgen.

Benieuwd hoe een faalangst examen gaat? Kijk dan naar de volgende film.